sestdiena, 2014. gada 29. novembris

Kluso laiku ieskandinot

Vairāk bildēs

Sākoties Adventes laikam turpmākajās četrās nedēļās Viļakas Sociālās aprūpes centra Adventes vainagā iedegsies kārtējā no četrām Adventes svecītēm, kā simboliska gaisma gada tumšākajā laikā. Novembra pēdējā svētdienā iedegsies pirmā, kā cerība Atdzimšanai.

Adventes priekšvakarā, 27. novembrī, Viļakas Sociālās aprūpes centrā viesojās un muzicēja folkloras kopa „Atzele”. Kopas vadītāja Anna Annuškāne jau pirms pasākuma ieradās ar kopas dalībnieces Valentīnas Bratuškinas dāvātajiem ķirbjiem, kurus palīdzēja piegādāt pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Leonīds Cvetkovs.

„Atzeles” dziedātājas un muzikanti ieradās ne tikai ar dzidrām un skanošām balsīm, bet arī ar lielu, garšīgu torti un ābolu grozu. Protams, līdzi bija gan Adventes vainadziņš, gan tumšsarkanais Ziemassvētku laika dzēriens.

Uzrunājot klātesošos folkloras kopas vadītāja Anna Annuškāne teica: „Gribas dāvāt prieku! Gribas domāt gaišas domas un lai visiem mums laba veselība!” Gaišajiem, labestīgajiem vārdiem sekoja dziesmas. Tautas dziesmas mijās ar garīgajām, drastiskas ar baznīcas dziesmām. Alfrēda Circāna rokās ermoņikām dejojot un Emeritas Vancānes cītaram skanot, telpu piepildīja mūzikas un dziesmas gars. Un kur nu vēl Annas Annuškānes koka karotes un Initas Sprukules mutes stabule... Pasākuma izskaņā aprūpes centra iemītniece Izabella Dupuža ierosināja nodziedāt garīgo dziesmu „Sveicināta Jūras zvaigzne”.

27. novembris ir Pateicības diena un brīnišķīgi, ka folkloras kopa „Atzele” tieši šajā dienā apciemoja un iepriecināja cilvēkus Viļakas Sociālās aprūpes centrā. Paldies!


Marija Kausa, Viļakas Sociālās aprūpes centra darbiniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru