piektdiena, 2014. gada 12. decembris

Radoša darbnīca ar Lanu Ceplīti

Vairāk bildēs


Pirms iededz sveci egles zarā,
Dedz svētku liesmu sirdī savā,
Ar piedošanu, sapratni,
Ar mīlestības dzirksteli
Un tici – tas ir Tavā varā
Nest gaismu,
kā to sveces dara

Nāk Ziemassvētki. Visvairāk mīlētie un gaidītie. Tie nāk ar baltumu, mirdzumu un cerībām. Tie ir saulgriežu svētki, kad arī daba tiecas uz gaismu. Tie ir svētsvinīgi svētki, kas mums saistās ar senām tradīcijām, ar eglīti, ar Ziemassvētku vecīti, ar ģimeniskumu un gaidīšanas prieku.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Viļakas sociālās aprūpes centra iemītnieki un darbinieki domāja par to, kā greznot savu māju, lai tajā ienāktu svētku noskaņojums. Tika veidoti adventa vainagi, atkārtotas Ziemassvētku dziesmas, pārrunātas tradīcijas.

09.decembri Viļakas sociālās aprūpes centra Ziemassvētku gaidīšanas laikā sadarbībā ar mākslas skolas skolotāju Lanu Ceplīti rīkojām pasākumu ,,Rūķu darbnīcas".                                         

Ne vieni Ziemassvētki neiztiek bez rotājumiem. Tradicionāli mēs pušķojām egli. Lai egle būtu skaista un mājīga, vislabāk to izdekorēt ar paštaisītiem rotājumiem. Pušķojam arī telpas. Viens no neatņemamiem telpas rotājumiem pašu rokām izgatavoti svētku dekori, kurus gatavoja iemītnieki. No papīra tiek grieztas sniegpārsliņas un vērtas papīra virtenēs. Pēc darbietilpīgajām aktivitātēm kopīgiem spēkiem tika izrotāta Ziemassvētku eglīte un atpūtas telpa.. Prieks un gandarījums pēc paveiktajiem darbiņiem, par skaistajām pašu rokām izgatavotām svētku dekoriem! 

Sirsnīgs paldies Lanai Ceplītei un mākslas skolas audzēkņiem par skaistiem paštaisītiem rotājumiem!. 

Viļakas sociālās aprūpes centra sociāla darbiniece : Ņina Leišavniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru