otrdiena, 2015. gada 17. marts

Vissirsnīgākie sveicieni 90 gadu jubilejā Zinaīdai Saulītei

Vairāk bildēs

“Cik daudz gaismas uz ceļa,
Pa kuru mums jāiet..
Iesim
Saņemt un starot,
Un dot.”
16.martā Viļakas sociālās aprūpes centra iemītniece Zinaīda Saulīte nosvinēja  skaistu dzīves mirkli - 90 gadu jubileju.
Gaviļnieci sveikt aprūpes centrā ieradās Viļakas novada domes pārstāvji, tuvinieki, draugi, paziņas, bijušie kolēģi un audzēkņi, kopš 1957.gada, kad Saulītes kundze strādāja Viļakas valsts ģimnāzijā par mājturības skolotāju.
Zinaīda Saulīte dzimusi 1925.gada 16.martā Šķilbēnu pagasta Baharevas ciemā zemnieku ģimenē kā jaunākā atvase 7 bērnu kuplā saimē.
Beigusi Bokovas pamatskolu, pēc tās Viļakas valsts ģimnāziju.
1949.gadā ģimene tika izsūtīta no Latvijas.
1953.gadā atgriežoties Dzimtenē, Zinaīda pabeidza mājturības skolotāju kursus Rīgas pedagoģiskajā institūtā, pēc kura uzsāka darba gaitas par mājturības skolotāju Viļakas valsts ģimnāzijā.
Nostrādājusi 3 gadus skolā, Zinaīdas kundze ar laulāto pārceļas dzīvot uz Ogri. Dzīves gaitas turpina, darbojoties ar vīru rotkali Rūdolfu Saulīti dzintara apstrādes jomā.
Mūža nogali Saulītes kundze ir izvēlējusies pavadīt savā dzimtajā novadā, Viļakas sociālās aprūpes centrā, kur visai bieži kundzi apciemo radi, draugi no tāliem un tuviem novadiem.
Arī šodien skanēja daudz mīļu, jauku apsveikuma vārdu Zinaīdai Saulītei. Apsveicēji no sirds sumināja gaviļnieci ar dzejas vārsmām un dziesmām.
Daudz baltu dieniņu mūsu novadniecei un bagāta mūža nesējai!

“Un šo dienu, Dieviņ, manam mūžam pieraksti klāt,
Nākamo dienu-rītdienu-atļauj man piedziedāt, piesāpēt, piegavilēt,
Just līdzi un dot, un dot,
Nākamo dienu rītdienu dod, Dieviņ, man sidrabotu,
Māci man iesēt cerību, kur prāts negrib ticēt,
Ļauj, kā mirdzošām pogām aiz prieka tik laimes asarām ritēt,
Māci man viegli ritināt kamolu Tevis doto,
šo rītu, šo mirkli, šodieniņu, šo mūžu- sidraboto.”

Pateicos Viļakas novada domes izpilddirektorei Zigrīdai Vancānei, IKS pārvaldes vadītājai Sarmītei Šaicānei un skolotāju saimei, etnogrāfiskajam ansamblim “Abrenīte” un tās vadītājai Albīnai Veinai, vijolniecei Ilonai Bukšai, dzejniecei Ruttai Jeromānei, krustdēlam Edmundam ar kundzi no Kārsavas, krustmeitai Iluminatai no Balviem, māsas meitai Irmīnai un Kasparam, kaimiņienēm Vijai un Dairai no Ogres, Eržepoles  62 mājas kaimiņiem, Viļakas sociālās aprūpes centra kolektīvam par atsaucību un savu klātbūtni, kas mūsu gaviļniecei rosīja prieka , mīlestības un laimes sajūtas!


Teksts, foto:Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru