pirmdiena, 2015. gada 30. marts

Apmācības aprūpes centra personālam

Vairāk bildēs
Cilvēka dzīvības glābšanai gadījumos, kad nepieciešama ātra un efektīva palīdzība, izšķiroši ir divi faktori - labi organizēta neatliekamā medicīniskā palīdzība un līdzcilvēku zināšanas un prasmes pirmās palīdzības sniegšanā līdz mediķu atbraukšanas brīdim,

Apmācību procesa laikā, 26.martā Viļakas sociālās aprūpes centra darbinieki varēja izvērtēt cik zinoši un gatavi esam pirmās palīdzības sniegšanā. Apmācības vadīja zinoša mediķe ar lielu darba stāžu-apmācību centra „BUTS” pasniedzēja Ilze Kozlovska.

Lai gan teorētiski pirmās palīdzības prasmes aprūpes centra darbinieki ir apguvuši visai nesen, pieredze liecina, ka šīs iemaņas, ja tās pastāvīgi neatjauno, tās laika gaitā tiek aizmirstas. Pamatojoties uz šo, centra darbinieki šo kursu izgāja atkārtoti. Pamatzināšanas darbinieki apguva 8 akadēmisko stundu kursā. 

Cilvēka dzīvības glābšanai dažkārt vajag pavisam nedaudz elementāru zināšanu un rīcības, diemžēl izšķirošos brīžos nereti to pietrūkst.

Iemaņas pirmās palīdzības sniegšanā regulāri ir jāatjauno ne tikai tāpēc, ka tās piemirstas, bet arī tādēļ, ka pasaulē pastāvīgi mainās dzīvības glābšanā pielietojamie paņēmieni. Ņemot vērā pētījumus un glābšanas praksi, nepārtraukti tiek meklēti arvien efektīvāki paņēmieni pirmās palīdzības programmu uzlabošanai.

VSAC info


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru