sestdiena, 2015. gada 4. aprīlis

Olu ripināšana ar Lieldienu zaķiem Viļakas sociālajā aprūpes centrā

Vairāk bildēs

Glabāsim Lieldienu saulīti sirdīs,
Glabāsim Lieldienu prieku arvien, 
Lai pazūd tumsa, kas dvēseles tirdī. 
Lieldienu saule lai atspīd arvien.

Lieldienas ir pavasara saulgrieži. Tās iezīmē pavasara punktu, kad turpmākā Zemes ritējumā ap Sauli dienas gaisma turpina pieaugt un nakts tumsa – samazināties, diena ir kļuvusi garāka par nakti.  Lieldienas ievada Klusā nedēļa ar Pūpolu svētdienu, Zaļo ceturtdienu, Lielo piektdienu, Kluso sestdienu, kurai seko Lieldienas. Lieldienas tiek svinētas par godu Jēzus Kristus augšāmcelšanās faktam.

02.aprīļa rīta pusē atpūtas istabā pulcējās Viļakas sociālās aprūpes centra  iemītnieki un darbinieki, lai svinētu tuvojošās Lieldienas.

Darbinieki, lai iepriecinātu iemītniekus, pārvērtas par Lieldienu zaķiem. Un te, sākās jautrība: dzejoļu skaitīšana, mīklu minēšana, olu meklēšana un olu ripināšana.

Aprūpes centra iemītnieku jautrība sita augstu vilni, jo olu meklēšana nemaz nelikās tik smaga, bet izrādās,  ka tā nav arī viegla. Olas bija tik manīgi  paslēpušās, ka, lai tās atrastu, bija jāpapūlas. Olu krāsas bija tik piemērotas slēptuvēm, ka uzreiz pamanīt tās nebija tik viegli. Pienācās lūgt palīdzību Zaķu vadītājai, kura mazliet atviegloja olu meklēšanu. Prieks, kurš parādījās sejā, kad ola bija atrasta, liecināja par to, ka šis mazs, apaļš radījums ir kaut kas vairāk nekā ola. Tas ir mīlestības un gaismas apliecinājums, kuru saņemot katrs izjūt šo caurstrāvojumu.

Aprūpes centra iemītnieki tika apdāvināti ar Lieldienu simboliku -šokolādes zaķi un šokolādes oliņām.

Visbeidzot visi kopā devāmies izbaudīt šūpoļu prieku, kā senāk- bērnībā.

Pateicamies Dainim, Andrim un Kasparam par čaklajām rokām un meistarīgo prasmi šūpoļu konstruēšanā!

Paldies Viļakas sociālās aprūpes centra kolektīvam par zaķu atbalstu pasākuma organizēšanu!

Teksts:Viļakas sociālās aprūpes centra sociālā darbiniece Ņina Leišavniece
Foto:Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Marija Kausa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru