pirmdiena, 2015. gada 10. augusts

Puķu Pasaulē-pēc prieka, smaida un laba garastāvokļa

Vairāk bildēs

Aforisms „Audzēt puķes krāšņumam nozīmē izdaiļot zemi ar Mīlestību” daudziem ir saprotams ar kaut ko apbrīnojamu, neatkārtojamu un dabisku.

Puķes ir tā Dabas dota dāvana cilvēcei, ar ko sastopamies gan ikdienā, gan svētku reizē-neatkarīgi no gadalaika.

Ziedi ir iedvesmas avots radošiem cilvēkiem, kādam tie ir hobijs, dažam-dāvana vai brīnums, citam -skumju kliedētāja.

Puķu Pasaule ir tā, kas spēj padarīt kādu laimīgāku, tā spēj radīt laimes, burvības un svētku sajūtu.

Pateicoties zviedru sadarbības partneru Gnosjö Hjälper dāvinājumam (puķu un dārzeņu sēklām), Viļakas sociālās aprūpes centra (turpmāk VSAC) kolektīvs no 03.08-10.08.2015. organizēja izstādi, kurā varēja apskatīt darbinieku izveidotās ziedu kompozīcijas. Tās bija ziedu, pļavu augu un garšaugu veidotas, kas krasi atšķīrās viena no otras ar krāsu dažādību un smaržu, vilinot garāmgājējus ienākt un aplūkot. Katrs pušķis tika izveidots, autoram tajā „iesējot” domu, kura tika atspoguļota kompozīcijas nosaukumos:Pergale; Dzīvesprieks; Ārzemnieces latviešu plīvurā; Ārstniecības medus augs; Varavīksne; Vasaras smarža; Vitamīnu kokteilis; Rudens piegarša; Sijā Zeltu tu, saulīte, ar visiemi sietiņiem. Tik to prieku Dieviņš deva, ko saulīte atrotāj'.

Veselu nedēļu puķu izstāde priecēja Viļakas sociālās aprūpes centra iemītniekus un darbiniekus, dāvājot visiem prieku, smaidu un labu garastāvokli. Neviļus atsaucot atmiņās A.Sakses grāmatu „Pasakas par ziediem”, kad vecos senos laikos visi ziedi bijuši balti un tad kādu dienu dārzā ieradies mākslinieks ar lielu krāsu kasti un veselu klēpi otiņu, aicinot sanākt un izvēlieties, kādas krāsas grib iegūt puķes, krūmi un koki. Un tad, tie mudīgi sastājušies rindā, lai ātrāk dabūtu sev spilgtākas krāsas.

Izbaudīsim arī mēs šīs vasaras ziedu krāsu burvību un krāšņumu!

Sirsnīgi Pateicamies zviedru sadarbības partneriem Gnosjö Hjälper par sēklu dāvinājumu!

Sirsnīgi Pateicamies puķu izstādes idejas autorei VSAC aprūpētājai Jeļenai Ūseniecei par iniciatīvi un degsmi dalīties puķu priekā ar citiem!

Pateicos VSAC kolektīvam par lieliskām kompozīcijām un atsaucību!


Teksts, foto:Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru