trešdiena, 2015. gada 14. oktobris

Kopā ar Dievmāti

Vairāk bildēs

„Ļauj, lai Marija ņem Tevi pie rokas un ved pie Jēzus. Kad tu nostāsies Viņa priekšā, Viņš teiks Marijai, kā kādreiz Zālamans teica savai mātei: "Prasi, mana māte, jo tas nebūtu pareizi, ja es Tevi skumdinātu."

Oktobra pirmajā nedēļā Viļakas sociālās aprūpes centrā „ieceļoja” Dievmātes skulptūra, lai ar savu klātesamību mūsu sirdīs ielietu Mīlestību.
Ideja par Dievmātes skulptūras atvešanu uz Viļakas sociālās aprūpes centru, pieder misionāriem Rutai un Kārlim, par ko esam viņiem pateicīgi.
 
       Visos kristīgās ticības pastāvēšanas laikos Marija arvien ir bijusi kopā ar tiem, kas lūdzas. Mātes mīlestībai un Mātes aizlūgšanai ir vienmēr liels spēks pie Dieva žēlastības troņa. Ikvienam, kas steidzas pie Jēzus, viņa nāk palīgā. Jēzus Sirds ir bagāta visiem, kas to piesauc; visiem tā ir atvērta un katrs no tās var smelt sev žēlastības, bet sevišķā kārtā šī Sirds ir atvērta sv. Mātei. Kas lūdz Marijas aizbildnību, tam viņa labprāt sniedz no šīs, pārdurtās Sirds izplūstošās žēlastības.
     
Gandarījums un Pateicība Dievam šīs  nedēļas garumā izskanēja ne vienu vien reizi no daudziem, kuri nāca pie Dievmātes skulptūras lūgties un pateikties.
Katrā no mums mīt noslēpums, kurš glabājas dziļi sirdī. Šī noslēpuma atklāsmi pieņem un uzklausa kāds, kuram mēs uzticamies.
Ar pazemību un sirds mīlestību Viļakas sociālās aprūpes centra lielais kolektīvs izmantoja gadījumu, lai pabūtu kopā ar šo Dievmātes skulptūru, kura ir atceļojusi uz aprūpes centru. Ikkatram, kurš izjuta šo nepieciešamību pabūt kopā ar Dievmāti, varēja to īstenot, ienākot atpūtas istabā, kā svētnīcā, kur sajūtas ņem virsroku un mūsu Dvēsele sāk runāt Dieva valodā.

"Svētā Jaunava Marija, mana Dieva māte! 
Tu esi debesu un zemes Karaliene, noskumušo cerība, mūsu žēlīgā aizsargātāja, žēlastības, slavas un tikumu pilna. Staru vaiņags, kas rotā Tevi, mirdz spožāk par sauli, Tevi apmirdz lielāks gods nekā herubinus, lielāks svētums nekā serafinus, un Tu esi dižāka par visām pārējām debesu radībām! Tu biji mūsu tēvu vienīgās ilgas, praviešu prieks, apustuļu mierinājums, mocekļu slava un visu svēto gods."

Pateicamies priesterim Staņislavam, misionāriem  Rutai un Kārlim par Dievmātes skulptūru, sirdssilts Paldies par iespēju izjust Dievmātes klātesamību un bezgalīgo Mīlestību!

Teksts, foto:Iveta Dmitrijeva, Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru