pirmdiena, 2015. gada 9. novembris

Es šodien ar rudeni satikos

Vairāk bildēs


Pēc ierastās tradīcijas 5.novembrī Viļakas sociālas aprūpes centrā  (VSAC) tika svinēti rudens ražas svētki. Centra darbinieku kolektīvs iepriecināja iemītniekus ar pašu audzēto un pārstrādāto produkciju.

Ēdamzāles galdos tika celtas bagātīgas un garšīgas dabas veltes: āboli,  kabači, ķiploki, vilkābeles, sīpoli, kāposti, tostarp arī ievārījumi, kompoti, salāti, pīrāgi, ābolkūkas, saulespuķu sēkliņas un aprūpes centra dārzā izaudzētie ķirbji. Pasākumā neizpalika arī rudens puķes - galdu rotāja aprūpētājas Tatjanas pašas audzētas burvīgās mārtiņrozes.

Centra iemītniekus īpaši pārsteidza meža zemenes, par kurām jokojot, vadītāja Ilze bilda:”tās ir tikko no meža”.

Ar virtuves darbinieču čaklajām rokām tika veidotas dažādas rudens kompozīcijas. Aprūpētāja Tatjana vilkābeļu auglīšiem izgatavoja krelles, kuras ir ēdamas gan uzreiz, gan ziemā lietojamas tējai.

Daudzus pārsteidza mājās gatavotais Ņinas piparmētru sīrups, kurš veldzēja ikvienu, kurš to izgaršoja.

Ar prieku un interesi uzklausījām kolēģus, kuri prezentēja savu pašmāju saražoto produkciju.

Ražas svētki noslēdzās ar piedāvātās produkcijas degustāciju. Iemītnieki labprāt mielojās ar dalībnieku piedāvāto produkciju. Uzslavas un skaļus aplausus saņēma katrs svētku dalībnieks.

Kopīgā degustēšanā iepazinām arvien jaunus produktus, kurus darbinieki labprāt audzē un pārstrādā. Šī kopīgā tikšanās reize liks rosīties čaklajām saimniecēm, lai nākošajā gadā papildinātu saražotās produkcijas burciņu skaitu arvien jaunākām receptēm, jo allaž jau ir uz ko tiekties.

"Rudens vēji noglauž vaigu ,
Lietus lāses sejā rit.
Vēlos vienu glāstu maigu ,
Dāvāt tev, no visas sirds."

Sirsnīgi Pateicos Viļakas sociālās aprūpes centra darbinieku kolektīvam un iemītniekiem par piedalīšanos un svētku organizēšanu!

Teksts:Viļakas sociālās aprūpes centra sociālā darbiniece Ņina Leišavniece
Foto:Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru