trešdiena, 2015. gada 11. novembris

Lāčplēša dienā Viļakas sociālās aprūpes centrā


Vairāk bildēs

Ik gadu Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Latvijā tiek iedegti svecīšu tūkstoši, lai pieminētu Latvijas karavīrus, kas pirms 96 gadiem nosargāja jaundzimušo Latvijas valsti. Atceroties šo notikumu un pagājušos Mārtiņus (10. novembris) Viļakas sociālās aprūpes centrā ciemojās etnogrāfiskā ansambļa “Abrenīte” dalībnieces un kolektīva vadītāja Albīna Veina.

“Abrenītes” dziedātājas ieradās ar ābolu grozu, pašu ceptām pupu bumbiņām, cepumiem, konfektēm un protams, patriotiskām dziesmām.

Ansambļa sievas tradicionāli atklāja pasākumu ar dziesmu “Es dziedāšu par tevi, tēvu zeme”. Turpinājumā Albīna Veina pastāstīja par pagājušiem Mārtiņiem un par tikšanos ar biedrības “Baltā māja” pārstāvjiem Viļakas novada bibliotēkā 10. novembrī. Tad atkal skanēja dziesmas, sirsnīgas sarunas ar sociālās aprūpes centra iemītniekiem un to visu caurstrāvoja patriotiska, emocionāla gaisotne. To, ka gaisā virmoja patriotisks noskaņojums, apliecināja aprūpes centra iemītnieces Antijas Bondares piebiedrošanās dziedātājām.  Antija bija sajūsmināta, ka arī šodien var dziedāt kopā ar “Abrenītes” sievām, jo kā nekā viņa taču bija šī ansambļa dalībniece un ne slikta dziedātāja…

Pēc kopā būšanas ar klātesošajiem aprūpes centra iemītniekiem un darbiniekiem, ansambļa “Abrenīte” dziedātājas apciemoja istabiņās dzīvojošos kādreiz aktīvos pašdarbniekus Valerijanu Rundzānu un bijušo skolotāju Saulīti. Prom ejot Albīna Veina centra iemītniekam Vilim Adamovam pajautāja: ”Saki, kā jūs te dzīvojat?” Uz to Vilis atbildēja: “Baro kā ministrus. Apčubina kā bērnus. Tātad, labi dzīvojas!...”.

Atvadoties ansambļa sieviņām sociālās aprūpes centra pavārīte Anita Narubina pasniedza mazu cienastu ar vēlējumu “Lai sanākot kopā tumšajos vakaros pie tējas krūzes ir ko notiesāt…”.

Vēlāk ansambļa “Abrenīte” dziedātājas devās tradicionālajā lāpu gājienā uz Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas vietu Jaškovas kapos.

Sirsnīgs Paldies etnogrāfiskā ansambļa “Abrenīte” dalībniecēm un vadītājai Albīnai Veinai par siltajām dziesmām, mīļiem vārdiem un jaukajiem mirkļiem Viļakas sociālās aprūpes centrā!

Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Marija Kausa 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru