trešdiena, 2016. gada 9. marts

8. martā Viļakas sociālās aprūpes centrā

Vairāk bildēs

Sieviete – tu esi trausla puķe,
Kuru mīlestības reibonis šūpo smaržīgos un siltos tumšos viļņos,
Galvā mirdzinājot zelta kroni.
Sieviete – tu skaistākā starp puķēm.
(Fricis Bārda)

8. martā svinam ne tikai Starptautisko sieviešu dienu, kas ir starptautiska sieviešu solidaritātes, bet arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Cīņas par sieviešu tiesībām un starptautiskā miera diena.

Šajā sievietēm nozīmīgā dienā Viļakas sociālās aprūpes centrā ieradās Medņevas pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Melodija”, kuru vada Inita Raginska. Ansamblis dibināts 2004. gadā un šobrīd tajā dzied 11 dziedātājas. “Melodija” Viļakas sociālās aprūpes centrā ciemojās pirmo reizi, tāpēc jo interesantāk bija uzzināt kaut ko jaunu par šo brīnišķīgo ansambli.

Jau pirms pasākuma apmeklētājiem patīkamu noskaņu radīja atbilstoši šai dienai izrotāta aprūpes centra iemītnieku atpūtas telpa. Ansambļa vadītāja Inita Raginska klātesošos uzrunāja ar jaukiem vārdiem par pavasari. Par to, ka sievietes sūtība ir pavasara būtība. Arī ansambļa dāvana aprūpes centra iemītniekiem, paštaisīts siers un augļi, simbolizē saules un auglības atgriešanos.

Medņevas sievu dziedātās dziesmas “Vai tu atceries”, “Pīlādzītis” un latviešu komponistu dziesmu popurijs piepildīja telpu ar dzīvespriecīgu enerģiju un vēlēšanos arī pašiem līdzi dziedāt “Melodijas” sievām.

Koncerta izskaņā ansambļa vadītāja Inita Raginska pasākuma dalībniekiem novēlēja Mīlestību pret līdzcilvēkiem, pasauli un veiksmi ikdienā. Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne, pateicoties par jauko priekšnesumu un dāvājot saulainas narcises teica: “Viss skaistais nāk no sievietes, tad nesīsim mēs šo skaistumu ar lepnumu!

Ansambļa “Melodija” dziedātāju koncertu Viļakas sociālās aprūpes centrā vislabāk raksturo centra vadītājas Ilzes teiktais: “Klausoties jūsu priekšnesumu bija sajūta, ka Jūs kā pavasara urdziņas un strautiņi ielējāt mūsu sirdīs šo pavasara prieku un mīlestību. Mēs, savukārt, vēlamies pateikties Jūsu kolektīvam par radošu priekšnesumu un jestro skanējumu, un dāvināt Jums daļiņu no saules – šīs zeltainās narcises, pavasara vēstnešus."

Pēc pasākuma centra vadītāja Ilze Šaicāne un sociālā darbiniece Ņina Leišavniece zeltainu ziedu pušķus dāvināja visām Viļakas sociālās aprūpes centra iemītniecēm.

Sirsnīgs Paldies Medņevas pagasta sieviešu vokālajam ansamblim “Melodija” un vadītājai Initai Raginskai par saulaina pavasara ieskandināšanu Viļakas sociālās aprūpes centrā 8. martā!

Teksts: Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Marija Kausa
Foto: Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru