otrdiena, 2016. gada 24. maijs

Krāsu spēle Viļakas sociālajā aprūpes centrā

Vairāk bildēs


Katrai dienai ir sava krāsa, arī emociju gamma ir daudzkrāsaina - no gaiša, balta prieka līdz pelēkām skumjām. Īpaši krāsaina Viļakas sociālās aprūpes centrā (turpmāk VSAC) izvērtās kāda maija pēcpusdiena.

Draudzīgi sēžot atpūtas istabā pie apaļā galda, centra iemītnieki un darbinieki domāja, veltīja laiku savām pārdomām - par dienu, par sevi, dodot iespēju savām domām ritēt lēnāk, nesteidzoties..

Iepazīstoties ar mandalu pasauli, noskaidrojām, ka, mandalu veidošana cilvēkiem palīdz neskaitāmos veidos, tā atvieglo dziedināšanās procesus – gan fiziskus, gan garīgus, palielina izpratni par notiekošajiem procesiem dzīvē un cilvēkā pašā, kā arī palīdz izprast iekšējo pasauli un tās mijiedarbību ar ārējo pasauli. Jāpiebilst, ka fiziskā iedarbība arī ir vērā ņemama – stress un nemiers samazinās, spriedze izzūd, asinsspiediens un sirdsdarbība normalizējas.

Ir pierādīts, ka mandalas sniedz enerģiju un atjauno vienmērīgu enerģijas plūsmu cilvēka organismā. Zīmēšana iedarbina mehānismu, kas palīdz atbrīvoties no nevajadzīgās, sastāvējušās enerģijas, tajā pat laikā atjaunojot un piepildot organismu ar jaunu un spēcinošu enerģiju.

Katrs iemītnieks izvēlējās savu mandalas zīmējumu, krāsas. Katra mandalas zīmējuma pamatā ir aplis. Aplis ir dabisks, nepārtraukts process, kuru identificējam kā - Zeme, saule, cilvēka acs. Aplis dod psiholoģisku drošības izjūtu.

Krāsošanas process saliedēja un radīja darbošanās prieku, gandarījumu. Iemītnieces Annas darbā dominēja sarkanā krāsa, kas liecina par enerģiju, līdzjūtību un spēku. Iemītnieci Antiju darbošanās iedvesmoja un aizkustināja, par ko liecina viņas pierakstītā  atziņa uz mandalas: „Cik labi un radoši ir būt ar Jums kopā”! Darbinieces Marijas mandalā vairākumā dominēja zaļi un violeti toņi, kas norāda uz veiksmi, auglīgumu, enerģiju, pilnveidošanos, arī visiem skumjām.

Paldies visiem dalībniekiem par radošo enerģiju un jauko kopā būšanu!

Teksts, foto: Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Inese Logina

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru