trešdiena, 2016. gada 22. jūnijs

Viļakas sociālās aprūpes centrā ielīgo Vasaras Saulgriežus

Vairāk bildēs

Pār kalniņu Jānīts brauca
Ar to ziedu vezumiņu,
Še puķīte, tur puķīte,
Lai zied visa pasaulīte.

Jūnijs ir zāļu un ziedu mēnesis. Saules apmirdzēta daba smaržo, kuplo un zeļ. Cilvēce gavilē, uzņemot vasaras saulgriežu enerģiju, ko sniedz zaļā rota-mežs, rīta rasotās, ziedošās pļavas. Laika rats uz īsu brītiņu ir apstājies, lai cilvēce varētu izbaudīt šo dabas burvīgo mirkli – ar saules agrajiem rītiem un vēlajiem vakariem, ar baltajām naktīm un smaržu buķetēm.

Ar ozola zaru, vībotņu smaržu, zilajām rudzupuķēm saulainajā 21.jūnija dienā, Viļakas sociālājā aprūpes centrā (turpmāk VSAC) ieskandināja gaidāmos Līgo svētkus.

Ar jestrām, lustīgām Līgo dziesmām mūzikas ritma pavadījumā, VSAC iemītniekus un darbiniekus priecēja etnogrāfiskā folkloras kopa "Atzele", kuri ieradās uz Līgo noskaņas pasākumu.
Aprūpes centra iemītnieki bija ļoti priecīgi un aktīvi dziedāja līdzi folkoras kopas dalībniekiem, kā arī dejoja mūzikas pavadījumā.

Pasākuma gaitā folkloras kopas dalībnieki VSAC iemītniekus cienāja ar: sieru, speķa pīrādziņiem, zemenēm, ķiršiem. VSAC iemītnieki, dziedot līdzi, baudīja cienastus – izjūtot vasaras saulgriežu noskaņu.

Neizsakāma sirsnība un līksme valdīja visapkārt. Priecīgās sirmgalvju sejās bija redzama sajūsma par redzēto un dzirdēto.

VSAC vadītāja, saņemot no ciemiņiem rotātu ziediem vainadziņu, uzrunāja klātesošos, novēlējot visiem izbaudīt vasaras saulgriežu burvību, ļaujoties to izjust ar pilnu krūti, sajust šo brīnumu līdz pirkstu galiem. Lai šis skurbuma laiks, kad ir pilnzieds un mēs smeļamies spēku, katram no mums lai ir kā jauns atklājums, kā jauna piedzimšana. Lai saņemot gaišo, virzītu to tālāk, radot un dodot!

Līgo ieskaņas pasākums bija sirsnīga un silta kopā būšana.

Lai šo svētku burvība padara priecīgāku ikdienu, kurā gavilētu sirds un dvēsele.

Sirsnīgi Pateicamies folkoras kopai “Atzele” vadītājai Annai un visam kolektīvam par ziedu vainadziņiem un Jānu zāļu pušķiem, Līgo dziesmām, mūziku, cienastiem! 

Sirsnīgi Pateicamies Medņevas jauniešu centra vadītājai Antrai ar jauniešiem par sveicienu VSAC Jānim! 

Sveiciens visiem novada ļaudīm Līgo svētkos! Lai izdodas  atbrīvoties no ikdienas un piedzīvot šo
Vasaras Saulgriežu brīnumu!

Teksts:Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Iveta Dmitrijeva
Foto:Viļakas sociālās aprūpes centra sociālā darbiniece Ņina Leišavniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru