ceturtdiena, 2015. gada 5. marts

Tikšanās ar Misionārēm Viļakas sociālās aprūpes centrā

Vairāk bildēs

“Mēs ticam, ka mēs visi esam vienas debesu ģimenes locekļi, tādēļ misionāru darbs nav tik daudz kā darbs, bet centieni palīdzēt mūsu brāļiem un māsām.”

Otrdien, Viļakas sociālās aprūpes centrā ciemojās divas brīvprātīgās misionāres  - Ivanna Šeremet (no Ukrainas) un Dzintra Dzerkale (no Rēzeknes). Misionāres centrā ieradušās pēc priestera Stanislava ieteikuma.

Meitenes pastāstīja, ka viņu darbību koordinē misionārs Arnis Masiļevskis, kurš nozīmē, kad un uz kurieni jādodas misionāru vizītēs, kuras balstās uz sirsnīgas sadarbības ar draudzēm ne tikai Latvijas robežās, bet tālu arī aiz tām. Parasti ir tā, ka misionāri iesniedz savus pieteikumus Baznīcas galvenajai pārvaldei un saņem aicinājumu kalpot kādā noteiktā misijā visā pasaulē. Dažas nedēļas viņi pavada apmācību centrā, kur daži no viņiem mācās jaunu valodu un visi uzcītīgi studē un vingrinās evaņģēlija mācīšanā. Tad viņi dodas uz savām noteiktajām misijas vietām un sāk savu kalpošanu. Misionāru dzīve tiek pilnībā veltīta Jēzus Kristus evaņģēlija sludināšanai. Viņi paši apmaksā misijas izmaksas un uz diviem gadiem atliek mācības, došanos uz randiņiem un darbu, lai pilnīgi koncentrētos uz Tā Kunga darba veikšanu.

Viļakas sociālās aprūpes centrā misionāres tikās ar centra iemītniekiem – brāļiem un māsām, lai viņus uzklausītu, aprunātos par ikdienas dzīvi, par lietām, kas ir aktuālas, lai kopā palūgtos, jo Jēzus Kristus dzīve bija izcils misionāru darba paraugs, kas tiek nests pasaulē arī šodien. Meitenes dalījās savā personiskajā pieredzē:”Mēs runājam par to, cik daudz evaņģēlijs mums nozīmē, tajā pat laikā cienot citu cilvēku uzskatus un izvēles. Mēs jūtamies saviļņoti, kad varam dalīties priekā, ko sniedz kalpošana citiem.”

Viļakas sociālās aprūpes centra iemītnieki un  kolektīvs Pateicas misionārēm Ivannai Šeremet (no Ukrainas) un Dzintrai Dzerkalei (no Rēzeknes) par savu klātbūtni un novēl meitenēm turpināt šo Mīlestības piepildīto, bet ne vieglo darbu, kas ir kā iesēts grauds, kurš dīgst un tiecas uz Debesīm, kur mīt mūžīgā dzīvošana.

VSAC info

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru