otrdiena, 2015. gada 30. jūnijs

Saulgriežos ar saulaino folkloras kopu „Egle”

Vairāk bildēs


"Egle ir mūsu cilts zīme, kas parāda mūžīgi zaļojošu tautu, ir simbols mūžīgajai dzīvei. Tā ir aizvēja, gādības un aizsardzības zīme". Arī Medņevas dziedātāju repertuārā ir dziesma "Egle".

Folkloras kopai tuvas ir senās un unikālās Ziemeļlatgales tautasdziesmas. Laiks ir nepielūdzams un līdz ar etnogrāfiskā ansambļa cienījamā vecuma dziedātājām bieži viņsaulē aiziet arī vairākas viņu dziedātās dziesmas. „Egles” dalībnieki vēlas tās saglabāt un nodot tālāk saviem bērniem un mazbērniem. Tāpēc par galveno folkloras kopas "Egle" dalībnieki uzskata mācīties sava novada dziesmas pie Medņevas etnogrāfiskā ansambļa teicējām.

2010.gadā Medņevas folkloras kopai "Egle" par izciliem sasniegumiem sava novada tradicionālās dziedāšanas tradīciju apguvē piešķirta "Folkloras Goda" balva.

Šī gada 26.jūnijā Viļakas sociālas aprūpes centrā viesojas Medņevas folkloras kopa „Egle” ar Ināras Sokirkas vadībā.

Vakarpusē atpūtas  telpā sapulcējās iemītnieki un darbinieki lai baudītu tautas mūziku.  Jau ienākot aprūpes centrā folkloras kopa pārsteidza iemītniekus ar saviem krāšņajiem tērpiem.
Dziedāšana un dancošana bija tik aizrautīga, ka tajā iesaistījās arī  darbinieki un iemītnieki, arī tiem iemītniekiem, kuri nestaigā bija iespēja sadzirdēt skanošās dziesmas.
Pēc koncerta sirmgalvji mielojās ar dažādu šķirņu sieriem, kā arī ar paštaisīto Mariannas sieru, kuru atnesa kopas dalībnieki.

Paldies, folkloras kopai „Egle” par sagādāto prieku un cienastu.

Teksts un foto: sociālā darbiniece Ņina Leišavniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru