pirmdiena, 2016. gada 8. februāris

Sarkanā Pērtiķa gada sagaidīšana Viļakas sociālās aprūpes centrā

Vairāk bildēs

Te nu viņš ir – kustīgs, viltīgs, ugunīgs! Katrs šogad dabūs gana daudz uguns, lai jaunajā gadā visu devīze būtu – Augstāk, Tālāk, Ātrāk! Un, protams, Labāk! Uz labāku un krāsaināku dzīvi vedīs mūs Ugunīgais Pērtiķis un atliek vien noskaidrot, pa kādiem ceļiem un celiņiem. Lai nenomaldītos, jāseko zīmēm. Tādas zīmes ir krāsaini baloni un ja labi ieskatās, tad atbilstoši horoskopam tajos var atrast savu krāsu.

Lai iedrošinātu un noskaņotos ceļam jaunajā Sarkanā Pērtiķa gadā, aprūpes centra iemītnieka Pētera Podmošina rokās sāka skanēt garmoška un telpu piepildīja melodiska gaisa plūsma. Mūzikas instrumenta plēšām izplešoties un saspiežoties tā radīja īpašu skaņu, kas iesvārstīja vissmalkākās dvēseles stīgas un aicināja uz deju. Garmoškas skaņu plūdumā aprūpes centra iemītnieks Nikolajs Aleksejevs nodancoja Jaungada svētku deju.

Kad rituāldeja bija nodancota, galdā tika likta aromātiska kumelīšu tēja, smalki cepumi un krāsainas konfektes.

Sociālā aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne izskaidroja horoskopu nozīmi un atklāja, ka starp klātesošajiem ir divi Pērtiķa gadā dzimušie. Tie ir muzicējošais Pēteris Podmošins un dejojošais Nikolajs Aleksejevs. Viņiem šis gads solās būt īpaši laimīgs.

Turpinājumā no vaska tika lietas laimes. Šo atbildīgo “laimīšu” liešanas norisi vadīja Ilze. Nikolajam, kā jau Pērtiķa gadā dzimušajam, paveicās izliet vaska figūriņu, kura simbolizē gan degunradža spēku un spītību, gan buldoga tvērienu. Antijai paveicās radīt mutes bajāru tītaru. Elizabete izlēja meiteni uz vaļa. Dzintaram tika nāriņa, bet Pēterim – pūķis, īsts ķīniešu simbols. Savukārt mūsu Annai laimējās dabūt tauri, kas skanēs eņģeļu balsī. Ņinai trāpījās kamielis, bet Anitai – sikspārnis.

Austrumu tradīcija saka, ka Jaunajam gadam sākoties kārtīgi jāizvēdina māja. Jāatver visi logi un durvis! Jāielaiž jauna enerģija. Šo jauno enerģiju mēs ielaižam ar savas dvēseles mājas vēdināšanu. Ar atvērtas Sirds Mīlestību vienam pret otru, pret līdzcilvēkiem un pasauli.

Vērojot laimīšu liešanu un kustību krāsaino balonu rotaļās, radās skaidrs atzinums – Viļakas sociālās aprūpes centra iemītniekiem un darbiniekiem šis gads būs veiksmīgs un laimīgs.

Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Marija Kausa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru