piektdiena, 2016. gada 5. februāris

Viļakas sociālās aprūpes centrā aprūpētājām Tena apmācības

Vairāk bildēs

Šī gada 3. februārī Viļakas sociālās aprūpes centra darbinieki papildināja un atsvaidzināja savas zināšanas apmācību seminārā „Ādas fizioloģija, higiēna, aprūpe, kopšanas īpatnības inkontinentiem pacientiem’’. Semināru vadīja TENA SCA Hygiene Products SIA pārstāve Kristīne ČAKSTIŅA.

Pārstāve klātesošos iepazīstināja ar TENA SCA Hygiene Products SIA produkciju un uzņēmuma vīziju:
”TENA zīmols tiek ražots zviedru uzņēmumā SCA. Uzņēmumu SCA vēl var atpazīt tirgū pēc tādiem zināmiem zīmoliem, kā: TORK, ZEWA, Libero un Libresse. SCA dibināja Zviedrijā 1929.gadā IvarsKrīgers (Ivar Kreuger). 
Pašreiz uzņēmumā strādā aptuveni 51 000 cilvēki 40 valstīs. SCA ir apņēmušies attīstīt TENA izstrādājumus un pakalpojumus, kas samazina nesaturēšanas ietekmi uz cilvēku ikdienas dzīvi un uzlabo dzīves kvalitāti. To darot, tiek atzītas daudzas emocionālās problēmas, kas ir saistītas ar konkrēto slimību.
Tieši tādēļ uzņēmuma paŗstāvji dalās tajā, lauž mītus un stereotipus, kuri turpina pastāvēt  vēl pat šodien.
Ikviena lieta, kura tiek īstenota – ir vērsta uz cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanu, izmantojot TENAS izstrādājumus un pakalpojumus. Sadarbībā ar aprūpes centriem un slimnīcām  TENA nepārtraukti īsteno izpētes programmas. Tas nodrošina labāku izpratni par nesaturēšanas aprūpes ietekmi uz cilvēkiem, aprūpētājiem, veselības profesionāļiem, institūcijām un veselības aprūpes likumdevējiem.”

Semināra gaitā Viļakas sociālās aprūpes centra aprūpētājas dalījās pieredzē par savu darbu, uzdeva jautājumus, risināja dažādas klientu aprūpes problēmas par to, kā uzlabot aprūpi gados veciem cilvēkiem, kas vecuma un funkcionālo traucējumu dēļ nespēj sevi pienācīgi  apkalpot. Īpaša uzmanība tika veltīta gulošiem klientiem, jo ikviens, kurš smagas traumas vai slimības rezultātā atrodas uz gultas, ir pelnījis saņemt cilvēkam cienīgu aprūpi. Gulošam klientam, papildus ar nesaturēšanu saistītajām komplikācijām, var rasties izgulējumi. Lai izvairītos no ādas infekcijām, nepieciešama rūpīga ādas aprūpe.

Ir situācijas, kad nav iespējams nogādāt gulošu klientu uz dušu. Kā viens no risinājumiem, kurš arī tika apskatīts semināra laikā, ir speciāli ādas kopšanas līdzekļi, kuri pilnībā nodrošina klienta higiēnu.

TENA pārstāve K.ČAKSTIŅA piedāvāja veselu rindu ādas kopšanas līdzekļu, kuri ir augstas kvalitātes un uztur drošu klientu ādas ph līmeni. Pie tiem pieskaitāmi: kvalitatīvās autiņbiksītes, mitrās salvetes, mazgājošie krēmi, barojošie un dziedinošie krēmi, paladziņi un citas aprūpei noderīgas lietas.

TENA pārstāve Kristīne sniedza detalizētu un izsmeļošu informāciju par ādas fizioloģiju, higiēnu, tās aprūpi tik pārliecinoši, ka klātesošie uzdrošinājās apjautāties pārstāvei par to, no kurienes Kristīnei ir tik bagāta pieredze. TENA pārstāve pastāstīja par savu gūto pieredzi:
“Esmu klientu menedžere inkontinences pacientu aprūpē kopš 2015.gada aprīļa. Pēc profesijas esmu medicīnas māsa; pirms tam esmu strādajusi  farmācijas uzņemumā SIA "Merck Serono", Rīgas neatliekamās palīdzības stacijā; RAKUS "Gaiļezers" kardiologijas nodaļā, PKUS "Stradiņi" uzņemšanas nodaļā.
Pēc darba pieredzes var redzēt - vienmēr esmu vēlējusies un strādājusi ciešā saistība ar cilvēkiem; man patīk palīdzēt cilvēkiem!
Kāpēc es izvēlējusies strādāt šajā jomā – tāpēc, ka ir dota iespēja palīdzēt cilvēkiem, kuriem tas ir nepieciešams tūlīt; redzēt un sajust abpusējas sadarbības  rezultātu – prieku, pateicību, gandarījumu; sniegt citiem pozitīvas emocijas grūtajos brīžos!”

Semināra noslēgumā dalībnieki saņēma atbilstošu dokumentu par apmācību noklausīšanos. Apmācības deva noderīgu informāciju, ko aprūpētājas pielietos ikdienā. Gūtā pieredze, zināšanas un jaunas iemaņas noteikti tiks izmantotas sociālās aprūpes darbā.

Sirsnīgi Pateicamies TENA SCA Hygiene Products SIA pārstāvei Kristīnei ČAKSTIŅAI par lietderīgu informāciju un iespēju testēt TENA produkciju.

Teksts, foto: Viļakas sociālās aprūpes centra sociālā aprūpētāja Ņina Leišavniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru