trešdiena, 2014. gada 4. jūnijs

Viļakas sociālās aprūpes centra kolektīva darba pieredzes brauciens uz Alūksnes pansionātu

30.maijā Viļakas sociālās aprūpes centra kolektīvs devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Vidzemi, Alūksnes pansionātu. Kopumā tika apskatīts Tempļa kalns, Alūksnes ezers, Alūksnes pilsēta un pansionāts.
Pirmais apskates objekts bija Tempļa kalns, kurā lielākā daļa paspēja aši arī uzskriet. Nelielam ieskatam:
„Tempļa kalns ir pilskalns Alūksnē, Alūksnes ezera dienvidrietumu krasta pussalā. Šis pilskalns ir Alūksnes augstākais punkts. Tas ir sens latgaļu pilskalns un senpilsētas vieta. Pilskalna virsmas laukums ir 80x40 metri.
Tempļa kalns ir senākā apdzīvotā vieta Alūksnes novadā, kura virsotnē atrodas Slavas templis — granīta rotonda. 1807.gadā tā virsotnē Alūksnes barons Fītinghofs licis uzcelt granīta rotondu — Slavas templi, par godu Ziemeļu kara notikumiem Alūksnē. Rotonda veltīta krievu feldmaršala Šeremetjeva un zviedru armijas kapteiņa Vulfa piemiņai. 1937. gadā pilsētas tūrisma un labierīcības komiteja uzsāka tūrisma objektu celtniecību Tempļa kalnā. Viens no objektiem bija gaisa tilts no betona un koka, kam pēc izsludinātā konkursa izvērtēšanas rezultātiem tika dots Saules tilta vārds. 1995. gadā veikta tilta restaurācija.
Daudzo nostāstu vidū viens no populārākajiem vēsta, ka Ziemeļu kara laikā Tempļa kalnu karotāji sanesuši ar cepurēm, lai labāk varētu apšaudīt Alūksnes pili ezera salā.”
Izstaigājot Tempļa kalnu, devāmies uz Saules tiltu, no kura baudījām lielisko Alūksnes ezera skatu. Ezera vidū gozējās gulbju pāris un pīles, kuras netraucēti rosījās savā nodabā.
Izlocījuši kājas pa dabas takām, devāmies uz Alūksnes pansionātu. Pansionātā mūs sagaidīja vadītāja Rasma Muceniece un sociālā rehabilitētāja Māra. Aprunājoties un izstaigājot pansionāta telpas, atskārtam, ka darbinieki patiesi mīl savu darbu, cilvēkus, jo metodes, kas ir izstrādātas, lai integrētu personu sabiedrībā, ir dziļi pārdomātas un efektīgas, tās nes darba augļus.
Darba pieredzes vizītē tuvāk iepazinām aktuālo problēmu, kura šobrīd ir procesā – pacēlājs. Pansionāta tehniskais darbinieks nodemonstrēja pacēlāja darbības principus, mobilitāti -kā to var izmantot un pielāgot autotransportā.
Mājupceļā rezumējām redzēto un dzirdēto: - iepazīšanās un pieredzes apmaiņas vizīte ir veicinājusi ciešākus kontaktus starp sociālās sfēras darbiniekiem; - ir jāizmanto iespēja uzzināt un iepazīt kolēģu darbu kaimiņu reģionā; - iegūtā pieredze, inovatīvas atziņas un neaizmirstami iespaidi sniedz plašāku redzējumu aprūpes centra klientu labklājības celšanā.
Sirsnīgi Pateicamies šoferītim Eināram Mieriņam par vērtīgiem ieteikumiem un mūsu vizināšanu.

Teksts un foto: Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne

















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru