ceturtdiena, 2014. gada 23. oktobris

Rudentiņš bagāts vīrs

Vairāk bildēs

Rudentiņš bagāts vīrs, daudz tu vedi vezumā

Līdz ar rudens ierašanos, Dabā ir notikušas pārvērtības. Koku krāsainās lapas ir apklājušas zemi. Pa retam tās laižas virpuļu dejās, atgādinādamas, ka drīz ieradīsies sals.
Dārzos ir novāktas ražas un pagrabu plaukti ir papildināti ar dažādiem konservējumiem.

Šorīt, kad sals upēs ieklājis plānu ledus kārtiņu un pļavās iezīmējās salnas pirmie raksti, Viļakas sociālās aprūpes centra lielais kolektīvs sanāca kopā, lai vērtētu vasaras darbos ieguldīto. Patiesa laime un izjusts prieks, kas valdīja starp sanākušajiem, liecināja par to, ka Rudentiņš ir bijis bagāts.

Darbinieki iepriecināja iemītniekus ar pašu audzēto un pārstrādāto produkciju. Galdā tika celtas bagātīgas un garšīgas dabas veltes:āboli, vīnogas, irbenājs, pīlādžogas, aronijas, ķirbji, kabači, patisoni, sīpoli, kāposti, kā arī ievārījumi, kompoti, salāti, pīrāgi, ābolkūkas u.c. Ar interesi iemītnieki uzklausīja tos, kuri prezentēja savu saražoto produkciju un nodegustēja piedāvāto produkciju.

Sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne aicināja iemītniekus pakavēties atmiņās, atcerēties un padalīties pieredzē, kad paši audzēja un gatavoja ziemas krājumus, lai iepriecinātu savu saimi un sev tuvos un mīļos cilvēkus.

Pārsteigumu sagādāja virtuves pavārītes, kuras kopējiem spēkiem izveidoja dārzeņu figūras - kāpostu zaķi un dārza veci.

Rudenī mēs atsveicināmies no dārza, lai pavasarī ar to atkal sasveicinātos. Domās mēs Pateicamies par to Dabas dāsnumu, ko tā sniedz rūpējoties par Sauli, Lietu un Vēju, lai iesētā sēkla tos saņemtu un izaudzētā raža nodrošinātu pārtiku un ielietu prieku mūsu sirdīs.

Pateicos visiem sociālās aprūpes centra iemītniekiem un darbiniekiem par piedalīšanos un svētku organizēšanu.

Viļakas sociālās aprūpes centra sociālā darbiniece Ņina Leišavniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru