piektdiena, 2016. gada 18. marts

Lieldienu radošā darbnīca Viļakas sociālās aprūpes centrā

Vairāk bildēs

Aizkavējusies ziema vēl aizvien turpina atdot zemei nu, jau pēdējās balti sniegotās  rotas, bet pavasaris jau klauvē uz sliekšņa - ar pirmajiem sniegpulksteņiem, gājputnu čalām. Beidzot diena ir pastiepusies garāka. Drīz, pavisam drīz skaļās tērcēs aizdunēs pēdējie sniegi..

Viļakas sociālās aprūpes centrā (turpmāk VSAC) ceturtdienas pēcpusdiena bija pilna rosīgu jauniešu, VSAC iemītnieku un darbinieku, kas bija noskaņoti gatavoties Lieldienām.  Rotājumi, dekori, kompozīcijas ir neatņemama Lielās dienas svētku daļa un tiem jāatspoguļo prieks, jārada gaisotne.

Medņevas Jaunatnes iniciatīvu centra „Sauleszieds” vadītāja Antra ar jauniešiem šogad sevi pieteica, lai kopā ar aprūpes centra senioriem gatavotu Lieldienu kompozīcijas, radītu noskaņu, izmantojot visu, kas saistās ar pavasari – pūpolu, bērzu un lazdu izplaucēti zariņi, dažādu krāsu kreppapīri, mākslīgie dekoriņi, kas vizuāli atgādina putnu ligzdiņas, sūnas, dzijas kamoliņi, lentītes, kaltētie ziedi, krāsainās spalviņas.

Lai pasākuma dalībnieki varētu radoši darboties, Medņevas Jaunatnes iniciatīvu centra „Sauleszieds” dalībnieki bija parūpējušies par materiāliem un paši sev līdzi atveduši burvīgus Lieldienu dekorus, kurus pēc tam izvietoja aprūpes centrā, lai priecētu gan seniorus, gan apmeklētājus. Darinot krāsainās lieldienu kompozīcijas, katrs no jauniešiem tajās ir ielicis mīlestību, prieku, gaišumu - ar kuru iepriecināt ne tikai sevi un savus tuvākos, bet arī tos, kuri skatot šos darbiņus, sajuta šo daliņu mīlestības izstarojot.

Radoša darba rezultātā seniori ar jauniešu atbalstu izveidoja lieldienu kompozīcijas, kuras ikviena acīs vēstīs par gaidāmo Lielo dienu.

Liels pārsteigums senioriem bija Medņevas Jaunatnes iniciatīvu centra „Sauleszieds” veidotais Lieldienu zaķis ar olu, ko jaunieši dāvāja centram.

Sirsnīgi pateicamies Medņevas Jaunatnes iniciatīvu centra „Sauleszieds” vadītājai Antrai Prancānei un jauniešiem Ingrīdai  Mednei, Edīnai Kļavai, Alisei Prancānei un Elvijam Strupkovam par dāvanu, idejām, atbalstu un kopīgi pavadīto laiku!

Priecīgas Lieldienas un, lai ikvienā mājā un ikvienā sirdī ienāk pavasaris!

Teksts, foto: Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Inese Logina

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru