piektdiena, 2016. gada 13. maijs

„Zaļās” palodzītes Viļakas sociālās aprūpes centrā

Vairāk bildēs


Viļakas sociālās aprūpes centrā (turpmāk VSAC) kāda maija pēcpusdiena pagāja darbīgā noskaņā - tika īstenota ideja par „zaļajām” palodzītēm. Pateicoties gādīgo zviedru sadarbības partneru sagādātām sēklām, VSAC iemītnieki tika ierauti pavasara darbu procesā.

Čaklās centra iemītnieces, sarūpētajos podiņos, ar aizrautību un patiesu prieku dēstīja dažādus augus. Patīkamas emocijas sagādāja arī sēklu izvēle, tika spriests un domāts - ko tad labāk un praktiskāk sēt – puķes, garšaugus vai dārzeņus. Izvēle bija ļoti dažāda.

Piemēram, centra iemītniece Natālija savā podiņā izvēlējās iesēt dilles un iestādīt pupiņas, Savukārt iemītniece Maija priekšroku deva gurķiem, kuri pēc laika turpinās augt centra dārza grēdiņā. Deviņdesmitgadīgā centra iemītniece Mirdza ar nepacietību gaidīs uzdīgstam zemenītes.

Vēl tika iesēti ķirbji, kabači, samtenes, asteres. Katrs turpmāk rūpēsies par saviem augiem, tos laistot un apčubinot.

Kopā tika gaidīti zaļie vitamīni un puķes, kuri ar pavasarīgu sparu lauzīsies pretī gaismai, siltumam, labiem cilvēkiem.

Pavisam drīz pirmie asni deva par sevi zināt. Gandarījums un sajūsma par uzdīgušiem dēstiem sniedza prieku un atskārsmi-tuvojas vasara, kad tiks gaidīta raža no sējumiem.

Paldies Zviedru sadarbības partneriem par sagādātām sēklām un VSAC iemītniecēm par kopā pavadīto darbīgo procesu!

Teksts, foto: Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Inese Logina


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru