trešdiena, 2014. gada 23. aprīlis

Pavasara talka






Ar piegulošās teritorijas sakopšanu un košumkrūmu stādīšanu šogad - 17.aprīlī Viļakas sociālās aprūpes centra lielā saime pulcējās, lai Viļakas sociālās aprūpes centra apkārtni uzpostu Lieldienām - Pavasara svētkiem. Tās mērķis - padarīt mūsu pilsētu tīrāku, kā arī mudināt pilsētas iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Talcinieki možā garastāvoklī devās uz teritorijām, kuras bija izplānotas uzkopšanai. Daži dedzināja pērnās lapas un zarus, citi rušināja puķudobes, vīrieši atjaunoja veļas nojumes ārējo izskatu to izkrāsojot, citi - uzraka zemi puķudobēs, lai pārstādītu vecos apstādījumus. Šogad iestādījām jauno rožu dārzu, kas ziedot, priecēs iemītniekus. Tostarp tika iestādīti potētie ceriņi, etiķkociņi, upenes un citi stādi.

Priecīgu un pavasarīgu noskaņu  radīja arī pēctalkas kopīgā maltīte. Sviestmaizītes, svaigi dārzeņi, uz uguns ceptas desiņas, pulcināja talciniekus, lai kopā pārspriestu talkā paveikto.

Kad izmēzti visi stūri un kakti, nospodrinātas logu rūtis un ziemas aizkari nomainīti pret pavasarīgākiem – telpas jau pašas par sevi šķiet gaišākas, priecīgākas.

Lieldienu noskaņas radīšanai, šogad ieviesam tradīciju - katram bija jāsagatavo Lieldienu simbols – ola, kuru Talkas dienā iekārām kokos, kas radīja prieku un pastiprināja Lieldienu noskaņojumu. Dzeltenās, zaļās, sarkanās, zeltītās un raibās oliņas papildināja svētku noskaņu brīvā dabā.

Lieldienas jeb pavasara saulgriežus sagaidīsim ar patīkamām nodarbēm - krāsosim olas, sildīsimies pavasara saulītes staros, šūposimies, un baudīsim kopīgas svētku pusdienas. Būsim kopā ar saviem mīļajiem, veltot viens otram priecīgu pavasara atnākšanu - sirsnīgus un mīļus vārdus.

Tīrība, kārtība un Lieldienu pavasarīgais noskaņojums, lai ir tie dominējošie toņi, kas Jūsu sirdīs ienes prieku un mīlestību, gan sevī, gan apkārtējos!

Sirsnīgi Pateicos visam Viļakas sociālās aprūpes centra darbinieku kolektīvam un iemītniekiem par čaklumu un atsaucību.


Teksts, foto: Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja Ilze Šaicāne






























Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru