sestdiena, 2015. gada 25. aprīlis

Pavasara talka Viļakas Sociālās aprūpes centrā

Vairāk bildēs

Ar mākoņiem, pavasara saulīti un spēcinošu Jurģa dienas vēju atnāca Lielās pavasara talkas rīts Viļakas Sociālās aprūpes centrā. Sekojot talkas idejai, kas balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību un labi padarīta darba sajūtu, uz talku 23. aprīļa rītā pulcējās 18 talcinieki. Mūsu uzdevums bija dot iespēju dabai ap mums atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt citam citu labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Par to, ka Sociālās aprūpes centra teritorijā notiks talka, jau no rīta vēstīja uzmundrinošas mūzikas skaņas. Mūzika skanēja visu talkas norises laiku un par to jāpateicas Dainim Vēverim. Augsnes uzrušināšanu apņēmīgi un atbildīgi veica Pjotrs un Nikolajs. Sagatavotās dobēs Ilze stādīja Jura dienas tirgū nopirktas atraitnītes un no Valmieras atceļojušās rozes. Pa to laiku, kamēr sagatavojām augsni puķu stādīšanai, Kaspars, Andris, Dainis un Viktors sameistaroja āra krāsniņu zivju zupas vārīšanai. Aprūpes centra vadītāja Ilze bija sarūpējusi produktus zivju zupai un atbildību par garšīgas zivju zupas pagatavošanu uzņēmās Ņina. Jāpiebilst, ka dārzeņu piedevu zupai jau rīta agrumā bija sagatavojusi aprūpētāja Ļena.

2015. gada Lielās Talkas vadmotīvs ir "Pastāvēs, kas pārvērtīsies!". Talkas pamatdoma īstenojās talkas beigās kopīgi iestādītā ābelītē „Roberts”, kura atceļoja pie mums no 12. Saeimas deputātes Janīnas Kursītes. Iestādītā ābelīte simbolizē Mīlestību, kuru ikdienā dāvājam aprūpes centra iemītniekiem. Savukārt pretim saņemam Zināšanas un līdz ar to mēs pastāvam, jo šajā abpusējā mijiedarbībā iegūstam visi.

Paldies visiem, gan talciniekiem, gan pavārītēm, kas sarūpēja garšīgas sviestmaizes, karstu tēju un kafiju.
Paldies Dabas Mātei, kas talciniekiem nodrošināja draudzīgus laika apstākļus!
Paldies ikvienam, kas ar domām un darbiem palīdzēja paveikt iecerēto!

Marija Kausa, VSAC darbiniece


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru