ceturtdiena, 2015. gada 19. novembris

Valsts dzimšanas dienas priekšvakarā kopā ar folkloras kopu “Atzele”

Vairāk bildēs

Mūsu asinis šī zeme,
Mūsu valsts un brīvā slava
Tādu cilvēku, kā mums ir,
Tādu pasaulē vairs nava.
(A.Čaks)

Noskaņojums pirms Valsts svētkiem Viļakas sociālās aprūpes centrā vienmēr ir īpašs un jūti, ka gaisā virmo smaids, labestība un pateicības vārdi. Tā bija arī šoreiz, kad Valsts svētku priekšvakarā pie aprūpes centra iemītniekiem un darbiniekiem viesojās folkloras kopas “Atzele” brašās dziedātājas. Vēl nebija sākušas skanēt folkloras kopas sievu sulīgās balsis, kad aprūpes centrā bija ieradusies daktere Valda Buzijana un dāvinot puķu sīpolus teica: “Lai uzzied un acis priecē pēc pusgada - maija svētkos!”.

Folkloras kopa “Atzele” savu sirsnīgo uzstāšanos sāka ar Valsts himnu “Dievs, svētī Latviju!”. Pirms tam ar klusuma brīdi pieminējām Parīzes terora upurus. Atceroties ilggadējo pašdarbnieci un 95. dzīves gadā nupat mūžībā aizgājušo Annu Prancāni dziedātājas nodzied dziesmu “Skaista mana tēvu zeme”. Pārtraukumos starp dziesmām folkloras kopas vadītāja Anna Annuškāne klātesošajiem dāvināja dziesmu tekstus un lentītes ar latvju zīmēm.

“Atzeles” dziedātāju atmodinātā pirms svētku noskaņa rosināja arī aprūpes centra iemītniekus līdzdarboties, gan kopā dziedot, gan iesaistoties sarunās par mūsu un valsts nākotni, gan rosinot uz jaunām dziesmām. Aprūpes centra iemītnieces Antijas Bondares vaigus izrotāja karstas asaru pērlītes, kad dziedāja dziesmu “Nedod, Dievs, vītolam”… Vienaldzīgo nebija arī klausoties citas “Atzeles” sievu izpildītās dziesmas.

Svētki nebūtu svētki, ja galdā nebūtu augļi, pašdarināti dzērieni un gaiss nesmaržotu pēc pīrāgiem. Tā jau ir tradīcija, ka folkloras kopa “Atzele” ierodas ar pašu cepto pīrāgu un aroniju sulu. Pīrāgs, ka teica viena no folkloras kopas meitām, tika sadalīts “kristīgi”. Aprūpētājai Ivetai uzticēja ar pīrāgu pacienāt arī tos aprūpes centra iemītniekus, kuri nespēka dēļ nevarēja būt klāt kopīgā dziedāšanā.

Pasākuma izskaņā sociālā darbiniece Ņina Leišavniece pateicās folkloras kopas “Atzele” dalībniecēm par atsaucību un jauka svētku noskaņojuma radīšanu Viļakas sociālās aprūpes centrā un aicināja uz tikšanos arī citugad.

Mīļš Paldies folkloras kopas “Atzele” dziedātājām un vadītājai Annai Annuškānei par sirsnīgajām Tēvzemei veltītajām dziesmām un saulainiem brīžiem Viļakas sociālās aprūpes centrā!

Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Marija Kausa 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru