otrdiena, 2015. gada 22. decembris

Kad Ziemassvētki pie durvīm klauvē

Vairāk bildēs

"Dedz svētku eglē svecītes,
Par saticību dedz,
Par cerību, par mīlestību,
Par Dieva dēlu dedz!
Par siltumu, par prieku dedz,
Par maizes klaipu dedz,
Par mieru visā pasaulē,
Par tuviniekiem dedz!
Dedz baltas sveces eglītē,
Ar pateicību dedz!"

Ziemassvētku gaidīšanas laiks tiek saukts par adventi. Mūsdienās ierastas Ziemassvētku tradīcijas ir Ziemassvētku egles rotāšana, Ziemassvētku vecītis, piparkūku cepšana un mandarīnu smarža.

Ziemas saulgrieži jeb Ziemassvētki ir laiks, kad visa pasaule svin Ziemas saulgriežus jeb Ziemassvētkus. Tas tiek darīts, kad saulīte ir viszemāk, kad diena ir visīsākā un nakts visgarākā – 21.decembrī.

Viļakas sociālās aprūpes centra (VSAC) kolektīvs ievēro Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas un 22.decembra rītā  sagaidot ciemiņus, pulcējās kopā, lai atzīmētu ziemas saulgriežus.

Pirmie VSAC ieradās Viļakas novada  jauniešu centru pārstāvji ar dāvanām, aktivitātēm  un dziesmām, tik mīļām un pazīstamām, ka klātesošie arī gavilēja līdz.  Jaunieši iekustināja seniorus ar atraktīvām darbībām, kur bija jāpastrādā, lai īstenotu un piepildītu izvilkto lozi. Tajās bija dažādi uzraksti, piemēram, Mīlestība, Veselība,  Pacietība, kuri ļoti trāpīgi atbilda lozētāja vēlmei vai sapnim. Ar prieku seniori  un darbinieki piepildīja zaļo eglīti ar krāsainiem vēlējumiem. Iemītnieki gavilēja par jauniešu dziesmu izpildījumu un muzikālo sniegumu.

Svētki turpinājās, jo drīz pēc jauniešu ciemošanos, ieradās Viļakas novada domes izpilddirektore un pagasta pārvalžu vadītāji, lai apsveiktu novada pagastu iedzīvotājus, kuri pašlaik mīt aprūpes centrā.

Uzrunājot klātesošos, aprūpes centra vadītāja citēja K.Skalbe:"Katru gadu eņģelis nones lejā baltu pārslām apvītu grāmatiņu. Mēs taisām viņu vaļā, un visapkārt birst trauslas sniega zvaigznes. Tur nav neviena vārda, tikai viegls pārslu burvīgais raksts mums stāsta, ka Ziemassvētki pie durvīm. Sniegs apklāj pelēko rudens kailumu, un mēs varam tikai priecāties, cik brīnišķa ir dievišķā izdoma, cik neizsmeļama daiļuma pilnas ir debesis. Uz viegliem sniega pārslu spārniem pār zemi nolaižas sapnis par cilvēcību. Ja nebūtu šī sapņa, tad nebūtu Ziemassvētku".

Viļakas novada doms izpilddirektore Z. Vancāne veltīja sirsnīgus sveicienus novada ļaudīm un aprūpes centra darbiniekiem. Patīkamu pārsteigumu sagādāja Medņevas un Vecumu pārvalžu pārvaldnieki, iepriecinot iemītniekus ar dziesmu ģitāras pavadījumā.

Pārvaldnieki kopā ar aprūpes centra vadītāju sveica iemītniekus un dāvāja tiem ziemassvētku paciņas ar kalendāriem.

Pēc koncerta iemītnieki devās svētku pusdienās.

Pasākuma izskaņā gribas arvien klausīties klusu Ziemassvētku mūziku un atkārtot Inese Toras vārdus: "Bet reizi gadā tomēr atnāk Ziemassvētki. Ar klusu pēdu nospiedumiem sniegā. Arī ar sudraba lietus lāsēm. Arī tajās ir klusi pēdu nospiedumi. Vēl neviens cilvēks labestību ar acīm nav redzējis, bet tās pēdu nospiedumi vienmēr vēsta par viņas klātbūtni. Cilvēks viens otram sāk teikt citādus vārdus un citādi sāk viens uz otru lūkoties. Un citādi plaukstu pasniedz. Un citādi arī mīl otru. Un sveces citādi sāk degt. Un arī mēlei jāpierod pie citādu vārdu izrunas. Rokām ir jāpierod citādi tos pašus darbus darīt. Ar prieku! Ar Mīlestību! Ar Labestību!"

Sirsnīgi Pateicamies visiem, kas atbalstīja un piedalījās Ziemassvētku pasākumā Viļakas sociālās aprūpes centrā!

Lai priekpilns miers izdodas, un pasakaini brīnumi piepildās Jums un Jūsu ģimenēm šais svētkos!

Teksts, foto: Viļakas sociālās aprūpes centra sociālā darbiniece Ņina Leišavniece       

1 komentārs:

  1. Es nekad nedomāju, ka publicēšu šo ziņojumu. Notika liela lieta, kas mainīja manu pasauli. Saņēmu kredītu, veiksmīgi nomaksāju parādus. dzīve šobrīd jūtas labi. Es biju parādā, man steidzami vajadzēja naudu. Vairāki tiešsaistes uzņēmumi, ar kuriem sazinājos, nevarēja man piedāvāt naudu, jo nevarēju samaksāt apstrādes maksu. mana draudzene Emīlija mani atsauca uz lapofunding960@gmail.com, es pieteicos un parakstīju viņu līgumu ar advokātu. ja jums ir nepieciešams godīgs uzņēmums, kuram varat uzticēties, lai pieteiktos kredītam, ļoti iesaku sazināties ar lapofunding960@gmail.com

    AtbildētDzēst