trešdiena, 2015. gada 23. decembris

Svētā mise kopā ar prāvestu Staņislavu un misionārēm Dagmāru, Diānu un Baibu

Vairāk bildēs

Prieks pasaulei – Tas kungs ir klāt!
Nu ķēniņš zemei dots!
Lai visas sirdis gavilē
Par Pestītāju pasaulē,
Un debess, zeme dzied.
Lai grēks un naids, un rūpes zūd,
Un asaras lai žūst.
Viņš nāk pie mums ar svētību,
Nu sirdis, dzīvi piepilda,
Lai slava Glābējam!

Kristieši Ziemassvētkos saņem pašu dārgāko dāvanu ko mums dāvina Debesu Tēvs – savu Dēlu, lai Viņš mūs atvestu atpakaļ uz debesīm, uz Dieva valstību. Ziemassvētku patiesais un vienkāršais prieks ir rodams tajā apstāklī, ka mēs Jēzū ieraugām savu Pestītāju, kurš piedod mums mūsu grēkus. Tieši Ziemassvētku laikā mēs no visas sirds sākam meklēt mūsu Glābēju Pestītāju — Viņa dāvāto grēku piedošanu, ko Viņš nones no Debesīm. Mums tikai tam ir jātic un jāņem tas pretī. Tieši tā, atmetot visas skumjas un priecājoties kopā ar visiem Dieva bērniem, 23. decembra rīta pusē Viļakas sociālās aprūpes centra atpūtas istabiņā bija sanākuši aprūpes centra iemītnieki, lai kopā ar prāvestu Staņislavu un misionārēm Dagmāru, Diānu un Baibu piedalītos Svētajā Misē.

Sprediķī par Dieva mīlestību tēvs Staņislavs atgādināja, ka mīlestība ir ciešā saistībā ar Svētā Gara darbību katrā cilvēkā, ģimenē un draudzē. Jo mīlestība ir Gara auglis.

Misionāre Dagmāra lasīja no Svētās grāmatas par Dieva vārdu. Runāja par cilvēku, kas sagatavos cilvēku sirdis Pestītājam, kas atnāks. Runāja par Jāni Kristītāju un Elizabeti, kura gāja pie Marijas, lai pavēstītu, ka piedzims bērns no Svētā Gara. Tāpat tika stāstīts par īpašu Svēto puķi un tēvs Staņislavs aicināja necirst eglītes, bet atstāt tās zaļot mežā. Vēl misionāre izskaidroja Ziemassvētku upurmaizes jeb oblātes nozīmi. Oblāšu laušana ievada Ziemassvētku vigilijas vakariņas. Oblāšu laušanā ticīgie atver savu sirdi Dievam un tas ir visu kopības un mīlestības apliecinājums.

Prāvests Staņislavs darīja zināmu, ka Ganiņu Mise Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā notiks 24. decembrī pulksten 24.00. Pirms tam, pulksten 16.00 Ziemassvētku dievkalpojums notiks bijušajā klostera ēkā. 8. decembrī sākās pāvesta Franciska pasludinātais ārpuskārtas Dieva žēlsirdības gads. Svētais gads ir sevišķas Dieva žēlastības gads, aicinājums piedot, pieņemt Dieva žēlsirdības dāvanas.

Kopējā lūgšanā Svētās Mises apmeklētāji aizlūdza par labdariem, par deputātiem, par sociālā aprūpes centra iemītniekiem un darbiniekiem.

Pēc Mises misionāres centra iemītniekus un darbiniekus apdāvināja ar mazām svētbildītēm un oblātēm jeb kaledām.

Klātesošajiem darīja zināmu, ka 27. decembrī brālis J. Savickis, kurš dzīvo Jūrmalā, saliks mūžīgos svētsolījumus kapucīnu ordenī. Prāvests Staņislavs arī piedalīsies šajā norisē.

Mīļš Paldies prāvestam Staņislavam Kovaļskim, OFMCap un misionārēm Dagmārai, Diānai un Baibai par Dieva vārda sludināšanu Viļakas sociālās aprūpes centrā!

Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Marija Kausa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru