trešdiena, 2016. gada 25. maijs

Viļakas SAC kino pasaulē, iepazīstot Lūkas evaņģēliju


Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību, jo Dievs Savu Dēlu nav sūtījis pasaulē, lai Tas pasauli tiesātu, bet lai pasaule caur Viņu tiktu glābta.
(Jāņa 3:16-17)

Tuvojoties Vasaras svētkiem, Viļakas sociālā aprūpes centra (turpmāk VSAC) iemītnieki un darbinieki pulcējās uz filmas „Jēzus, Lūkas evaņģēlijs” kopīgu  skatīšanos, lai ikdienas steigā uz brīdi apstātos un padomātu par garīgām vērtībām. Filma ilga 2 stundas un atstāja dziļu, pozitīvu iespaidu uz katru no klātesošajiem.

Filmas sižets uzņemts pēc Lūkas evaņģēlija motīviem. Lūka atklāj mums kādu svarīgu faktu, proti, ka zināšanas par Dieva plānu un pestīšanas dāvanu sakņojas zināšanās pa Bībeles vēsti kopumā. Labā vests atrodama  visā Bībelē. Bībeles vēsts liecina par vienu personu, vienu plānu, vienu mērķi. Šī persona ir Jēzus, šīs plāns ir pestīšana, šis mērķis ir Dieva godība. Patiesībā stāsta sižets ir ļoti vienkāršs..

Iemītniece Maija filmu vērtē kā pamācošu un noderīgu, jo tā liek aizdomāties par mūsu attiecībām ar Dievu, sakārtot tās.

Savukārt, iemītniecei Elizabetei patika filmā atspoguļotā vēsturiskā vide un skati. Viņa iesaka šo filmu noskatīties ikvienam, kurš vēlas pabūt laikā, kurā dzīvoja Jēzus un mācekļi.

Arī darbinieci Tatjanu filma neatstāja vienaldzīgu, viņa īpaši  pārdomāja Jēzus upuri un labprātīgo došanos nāvē par mūsu pārkāpumiem, kas sniedz mums mūžīgo dzīvību.

Kopīga filmas skatīšanās VSAC sniedz iemītniekiem un darbiniekiem vielu sarunām, kurās ik uz soļa jūtams Dieva pieskāriens.

Sirsnīgi Pateicamies Viļakas novada domes datorspeciālistam Rolandam par nepieciešamās aparatūras piegādi un uzstādīšanu.

Teksts, foto: Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Inese Logina

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru