ceturtdiena, 2016. gada 28. jūlijs

Spēka un enerģijas uzņemšana jeb vitamīnu kokteilis Viļakas SAC

Vairāk bildēs

Vasara pilnbriedā- mežā un dārzā viss aug, zaļo, vairojas, pamazām briest un aicina mieloties.

22.jūlijā Viļakas sociālās aprūpes centra iemītnieki un darbinieki pulcējās, lai darbīgā un garšīgā noskaņā gatavotu zaļos un saldos salātus.

Zaļajiem salātiem, kopīgiem centieniem, tika vairumā  sarūpēti lociņi, dilles, salāti, gurķi, redīsi. Pie darba ar iedvesmu ķērās iemītnieki  Dzintars un Nikolajs, mizojot un sagriežot šķēlītēs gurķus. Iemītnieces - Antija, Elizabete, Anna, darbiniece Marija cītīgi sagrieza lociņus, salātus un dilles.

Iemītnieces  Maija un Antija ieskandināja darbu ar skaistām, romantiskām dziesmām, kurām, labprāt, pievienojās arī pārējie. Izskanēja tādas dziesmas kā „ Rūžeņa”, „ Staburadze”, „ Nedod Dievs vītolam” u.c.

Saldie salāti tika gatavoti no ogām – avenēm, jāņogām, ērkšķogām, upenēm, mellenēm, ķiršiem, tās bagātīgi pārlejot ar zemeņu jogurtu.  Iemītnieki Dzintars, Nikolajs,  Broņislava, Maija, Anna veica darbu, kas prasīja zināmu piepūli  - tīrīja ērkšķogas, jāņogas.

Iemītnieces  Antija, Elizabete, Anna rūpīgi pildīja trauciņus ar ogām, pārlejot ar jogurtu un dekorējot ar krāsainām skaidiņām.

Rezultātā, pusdienās visi centra iemītnieki un darbinieki baudīja garšīgus un veselīgus salātus.

Paldies vadītājai Ilzei par sarūpētajām gardajām ogām!
Paldies pavārei  Ņinai par atbalstu, kā arī visiem iemītniekiem un Marijai, kuri čakli darbojās! 

Teksts:Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Inese Logina
Foto:Viļakas sociālās aprūpes centra darbiniece Marija Kausa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru