trešdiena, 2016. gada 3. augusts

Viļakas sociālās aprūpes centrs svin 7 gadu jubileju

Vairāk bildēs

"Reiz tuksnesī dzīvoja smilšu graudiņš.
 Tas bija mazs punktiņš starp miljoniem citu.
 Kādu rītu smilšu graudiņu uzrunāja saule.
"Es spīdu tikai tev," saule teica. 
"Kā tas var būt?" neticīgi vaicāja smilšu graudiņš.
 "Es taču esmu tik nenozīmīgs!" 
"Ja tu nebūtu kāda mīlestības vērts, tevis nebūtu vispār," atbildēja saule.""

Viļakas sociālās aprūpes centra (turpmāk VSAC) vadītājas Ilzes Šaicānes uzrunā, šogad, kad darbinieki un iemītnieki devās svinēt VSAC 7 gadu jubileju ekskursijā uz Balkānu dabas parku, izskanēja doma par to, ka katrs mēs esam kā šis smilšu graudiņš, kuram ik dienu tiek veltīta Mīlestība, gan no saules, gan no apkārtējiem. VSAC vadītāja uzsvēra:”Dzīve ir ceļojums. Piedzīvojums. Un to, kāds būs šis ceļojums, nosaka mūsu skatījums uz lietām, uztvere. Ir jāiemācas visās lietās saskatīt labo.”

Līksmā noskaņojumā, rīta pusē, VSAC darbinieki kopā ar iemītniekiem devās ceļā ar autobusu, līdzi ņemot gardi sarūpētos cienastus. Ceļojumā, braukšanu jautrāku uzturēja iemītnieks Pēteris, ekskursantus izklaidējot ar ermoņikas skaņām.

Ceļā - saule mijās ar lietus lāsēm, taču dalībniekiem tas netraucēja izbaudīt Balkanu dabas parka burvīgo dabu, kurā nonākot, sajutāmies kā citā Pasaulē.
Daba Balkanu kalnos ir neparasta - tā it kā cilvēku „ierauj” citā skanējumā, citās izjūtās. Tajā ir kaut kas neparasts, pirmatnējs, īpašs, vārdos neizskaidrojams.
Košumkrūmu dažādība,  koka skulptūras un apkārtējās vides iekārtojums, uzrunā ikvienu atnācēju un rosina izbaudīt neatkārtojamo vilinājumu.

Balkanu dabas parkā mūs laipni sagaidīja vadītāja Vija Kuļša. Viņa pastāstīja par šīs vietas tapšanas vēsturi un piedāvātajām pakalpojumiem, kurus var izmantot visa gada garumā.

Klātesošie uzzināja daudz jauna - par to, ka kādreiz Balkanu dabas parka teritorijas ēkās ir bijusi Kangaru pamatskola ( līdz pat 1980.gadam), kurā mācījās ap 60 skolēniem. Likvidējot skolu ēkas pārgāja īpašnieku rokās, kuras nedaudz vēlāk nopirka Šķilbēnu pašvaldība un ierīkoja šo burvīgo Dabas stūrīti.

 Ekskursijas gaitā VSAC vadītāja I.Šaicāne apsveica darbiniekus un iemītniekus 7 gadu jubilejā un veltīja visiem daudz sirsnīgu un skaistu vārdu.

Sakarā ar nelabvēlīgo laiku, kas būtībā netraucēja svētku norisei, ekskursijas dalībnieki bāzējās Balkānu dabas parka nelielajā estrādē, no kuras pavērās skaistas dabas ainavas, priecējot mūs.

Pasākumā valdīja omulīga un priecīga gaisotne. Iemītnieki un darbinieki cienājās ar garšīgiem cienastiem klāt piedzerot siltu, smaržīgu tēju un kafiju. Neizpalika arī pikniks ar desiņām.
Vadītāja Ilze bija sagatavojusi konkursu darbiniekiem un iemītniekiem, kura ietvaros tika uzdoti jautājumi par VSAC – „Iepazīsti Viļakas SAC”. Apkopojot konkursa rezultātus, tika izvirzīti 3 uzvarētāji, kuri tika apbalvoti ar nomināciju - zinošākie.
1.vietu ieguva aprūpētāja J.Ūseniece, 2.vietu- iemītniece M.Logina, 3.vietu-sociālā darbiniece  Ņ.Leišavniece.

Lielākā daļa ekskursijas dalībnieku Balkanu Dabas parkā bija pirmo reizi. Daudzi izteica vēlmi apmeklēt šo parku vēl. Ir pacilātība, prieks un lepnums par to, ka mūsu novadā ir šis burvīgais paradīzes stūrītis. Mums ir savi Balkani, kur dvēselei un acij mieru rast, ir vietas, kur baudīt klusumu-sarunā ar Dabu, kur valda citi

Sirsnīgi Pateicamies VSAC vadītājai Ilzei par ekskursijas un pasākuma organizēšanu!
Pateicības vārdi Balkānu dabas parka meža fejai Vijai par viesmīlību un atsaucību!
Paldies šoferītim Aivaram par atsaucību!
Sirsnīgs Paldies visiem ekskursijas dalībniekiem par kopā būšanu! 


Teksts:Viļakas sociālās aprūpe centra darbiniece Iveta Dmitrijeva
Foto:Viļakas sociālās aprūpes centra vadītāja I.Šaicāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru